Resfjellet opp

Hjem » Uncategorized » Resfjellet opp søker deltagelse i Norgescupen

Resfjellet opp søker deltagelse i Norgescupen


Friidretten i Norge er oppdelt i 14 ulike kretser, og Meldal ILs friidrettsavdeling tilhører Norsk Friidrett Sør-Trøndelag. Alle kretser har sendt ut e-poster til alle sine respektive idrettslag med en etablert friidrettsavdeling der oppfordringen var klar: Det hastet med å få på plass løp for å danne Norgescupen i motbakkeløp i 2016! For løpsutvalget i Resfjellet opp kom dette som lyn fra klar himmel.

E-postens misjon var klinkende klar: De var kommet litt sent igang med arbeidet for å få danne Norgescupen i motbakkeløp, og var ute etter søkere som måtte hive seg rundt å sende en søknad så fort som mulig. Etter ivrig diskusjon på utvalgets lukkede Facebookgruppe ble vi enige om å ta et kjapt møte. Følgelig er det en del kriterier som må være på plass for å få sendt en søknad, men det viste seg raskt at dette hadde vi kontroll på.
I Resfjellet opp sin spede begynnelse, ble det nevnt at det hadde vært gøy å bli så etablert at vi kunne få sendt inn en søknad til denne cupen. Nå temmelig nøyaktig 7 år etterpå er denne fjerne tanken blitt realisert gjennom en søknad.

-Det må legges til at vi ikke har fått tilslag på å bli med i cupen, men det er iallefall «hope in a hanging snore» som Nils Arne Eggen sa. Norgescupen i motbakkeløp besto i 2015 av totalt 6 løp. Disse løpene var: Skuggenatten opp i Telemark, Hovlandsnuten opp i Sauda, Gullfjellet opp i Osavann øst for Bergen, Hestanipen opp øst for Haugesund, Storsylen opp i Sylan og Førde opp i Førde by. Et kjapt overblikk sier oss da at vestlandet fikk sin del i fjor.

Skulle vi være så heldige å bli et av løpene i cupen anser vi det som en fjær i hatten for Meldal IL og motbakkeløpet Resfjellet opp. Trolig vil vi få økt deltagerantallet i konkurranseklassen en del hakk, mer folk på Gammelsetervollan og på Resfjelltoppen. Rent økonomisk er det noe usikkert hvor mye det vil gi seg utslag, med det er heller ikke hovedpoenget for løpsutvalget. Håpet er å få flere til å delta i alle klasser, i barneløypa, mosjonsklasse, mosjon på tid og i konkurranseklassen. Familiedagen på Gammelsetervollan er også svært populær.

Igjennom årenes løp har vi fått skryt fra alle hold. Trasesammensetningen som byr på asfalt, grus, kjerrevei, sti, myrterreng og snaufjell er mer enn de aller fleste andre sammenlignbare løp kan by på, og til ogmed det året vi måtte flytte ned målet et par km. på grunn av snøvær på toppen fikk vi skryt. Avgjørelsen om å sette sikkerheten først for alle involverte var enkel og korrekt.

Alt i alt spørs det om vi har greid å formidle alt dette godt nok i den søknaden som nå er sendt. Vi bak denne søknaden tror iallefall det! Hvor kjapt en avgjørelse vil komme vet vi ikke, men så raskt vi får en avklaring så kommer vi til å gi lyd fra oss.

Hilsen løpsutvalget i Resfjellet opp.
Stine Storengen, Leif Anders Wold, Magni Solum, Ståle Antonsen, Arne Berg og Eivind Anshus.

%d bloggere liker dette: