Resfjellet opp

Hjem » Uncategorized » -Hvordan er løypa? Hva skal jeg velge å ha på føttene?

-Hvordan er løypa? Hva skal jeg velge å ha på føttene?


Løypeforhold. Været den siste perioden har spilt på lag med oss. -Og alle som har tenkt seg opp til toppen på søndag. Stien fremstår som så tørr det er mulig å få den. Etter varslet kan det bli litt nedbør torsdag og fredag, men det er spådd få mm. regn. Kun få steg vil bli tatt på snø i år.

OBSvarsel. I partiet ned mot tjønna vil vi gjøre oppmerksom på at folk tar det med ro! Her er det mest tekniske fallet på hele løypa, og det er ikke her du skal ta sekunder på konkurrentene dine. Partiet er på ca 15m lengde, og gjør du feil her havner du i beste fall uskadet ned i brådypt kaldt vann. Gi gass ellers i løypa, men  i dette partiet tar vi det med ro:-)

Sko og fottøy. For turgåeren anbefales det joggesko/grussko med ullsokk eller lette/lave fjellsko. Myra er såpass varm at en blir ikke kald på føttene om en blir våt. For mosjonist/konkurranse er det ikke nødvendig med det råeste innen terrengsko, f.eks. VJ Irock, Inov-8 Mudclaw eller lignende så lenge det er så tørt som det er nå. Har du en ordinær grussko er det er ok valg. Til og med asfaltsko fungerer i løypa slik det er pr. dags dato. Undertegnede prøvde Vibram Fivefingers Spyridon, men løypa er for steinete i øvre del/sålen er for tynn til at en får «løpt» fort nok.

image

Vibram Fivefingers Spyridon

«Blauthøl» ca. 3km fra toppen.

%d bloggere liker dette: